Yoga in Almelo

Het samenbrengen van lichaam, geest, ziel en ratio

In Yoga zijn verschillende stromingen. René, die les geeft op maandag, volgt RajaYoga. Wendy, onze docent op dinsdag, volgt een combinatie van Dru Yoga en Do-In of meridiaanyoga.

RayaYoga (bij René) omvat alle onderdelen van HathaYoga (de meest bekende yogavorm in Nederland): (lichaams)houdingen, ademhaling en ontspanning.

Het legt echter de nadruk op de concentratie/aandacht en daarom wordt RajaYoga ook wel de mentale Yoga genoemd. Door de combinatie van de lichaamshoudingen en -bewegingen, door de ontspannings- en ademhalingsoefeningen en door concentratieoefeningen komt je denken tot rust en word je bewuster.

Hierdoor krijg je de kans om je denkwereld en wat daarachter schuilgaat eens goed onder de loep te nemen. RajaYoga biedt je technieken en oefeningen om in je zelf te keren, en te ontdekken wat je nu echt belangrijk vindt, en wat je drijfveren zijn.

Dru Yoga (bij Wendy) vindt zijn oorsprong in HathaYoga en omvat….
– Klassieke yogahoudingen ( asana’s)
– Ademhalingstechnieken (pranayama)
– Handgebaren ( mudra’s)
– En verschillende vloeiende reeksen/ series van houdingen

In Do-In strek en stimuleer je in de verschillende houdingen en ademoefeningen de energiebanen (meridianen) in het lichaam waardoor de energie weer gaat stromen. Do -In is voortgekomen uit het Taoïsme, het oudste filosofische systeem uit China en uit de traditionele Chinese geneeswijzen.

 

Je bent van harte welkom bij één van onze Yoga-docenten. Bovendien mag je 2x gratis meedoen om te bekijken of de vorm van yoga iets voor je is.

Graag tot ziens bij Yoga van Recreatiesport Almelo!

Informatie

Dag & Tijd
maandagmorgen 9:30 – 10:30 of
maandagmorgen 10:45 – 11:45 of
dinsdagmorgen 10:45 – 11:45
dinsdagmiddag 12:00 – 13.00

Sporthal / Locatie
Wijkcentrum De Schelf – bewegingszaal
Trainers
René Kamphuis
Wendy Schaap
Contributie
€47,10 per kwartaal

Wijkcentrum de Schelf
Binnenhof 51
Navigeer naar adres

Inschrijven

Wilt u meer weten? Neem voor meer informatie contact op met Hetty Reuver.
Bel 0546 866 336 of stuur een e-mail naar yoga@recreatiesportalmelo.nl.